dinsdag 19 mei 2015

Mogelijk tien goudzoekers in Guyana omgekomen in een goudmijn

Door zware regenval stort mijnput in


Zes lichamen goudzoekers geborgen - Vier mannen worden nog vermist


Bij een ongeluk afgelopen zondag in een goudmijn te Mowasi, Regio 8 (Potaro-Siparuni), in Guyana, zijn vermoedelijk tien goudzoekers om het leven gekomen. De lichamen van zes arbeiders konden gisteren worden geborgen, hun identiteit is nog niet bekend. Dit bericht de nieuwswebsite Caribbean News Desk vandaag, dinsdag 19 mei 2015.

De lichamen worden overgebracht naar een mortuarium in hoofdstad Georgetown waar nabestaanden ze kunnen identificeren. De man, die verantwoordelijk zou zijn voor de tewerkstelling van de goudzoekers, blijkt niet te beschikken over persoonsgegevens van de goudzoekers, zoals hun namen en adressen.
Het Mahdia Ziekenhuis bleek onvoldoende ruimte te hebben voor de lichamen. De zoektocht naar de vier nog vermiste goudzoekers wordt voortgezet.

Zeven anderen konden zondag worden gered en zijn naar het Mahdia Ziekenhuis, op twee uur verwijderd van Mowasi, vervoerd. Er zouden achttien mannen aan het werk zijn geweest in de mijn op het moment dat deze instortte.


Het ongeluk gebeurde afgelopen zondag rond half drie 's middags. Volgens inwoners van Mahdia is de regio de laatste dagen getroffen door zware regenval, waardoor goudwinningsgebieden meer kwetsbaar zijn geworden voor erosie en dus ook voor het instorten van goudputten, hetgeen in Mowasi is gebeurd.

Een bron in de Guyanese goudmijnsector omschrijft het ongeluk als een van de ergste van de afgelopen jaren, aldus de nieuwswebsite Kaieteur News.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten