woensdag 6 mei 2015

Braziliaanse garimpeiro in district Brokopondo vermoedelijk verdronken in onder water gelopen goudput

50-Jarige goudzoeker waarschijnlijk uitgegleden op smalle dam over goudputten

Politie zoekt nabestaanden Gracaliano Amorim


De politie van Brokopondo ontving gistermorgen bericht van een goudzoeker uit de Dje Djekreek dat hij het lijk van de 50-jarige Braziliaanse gouddelver Graciliano Amorim in een onder water gelopen goudput gezien had. De Dje Djekreek bevindt zich in het stuwmeergebied te Brokopondo, aldus bericht de afdeling Public Relations van het Korps Politie Suriname vandaag, woensdag 6 mei 2015.

De Braziliaanse gouddelver zou zondagavond 3 april voor het laatst in leven zijn gezien. Omstreeks acht uur die avond zou hij een kamp hebben verlaten om naar zijn eigen kamp te lopen, ongeveer 200 meter verderop. Om bij zijn kamp te komen moest hij over een smalle dam lopen met aan weerszijden diepe onder water gelopen goudputten. Het vermoeden bestaat dat Graciliano is uitgegleden en in de goudput is gevallen. Volgens verklaring van zijn collega’s kon hij niet zwemmen.

Er zijn geen sporen van geweld aangetroffen op het lijk.

In zijn Braziliaans paspoort staat geschreven dat hij op 12 augustus 1954 is geboren en wel te PINHEIRO/MA in Brazilië (de stad Pinheiro in de deelstaat Maranhão). Het lichaam van Graciliano Amorim is door de politie van Brokopondo in beslag genomen.

Nabestaanden wordt opgeroepen om in contact te treden met de politie van Brokopondo via het telefoonnummer 0324002.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten