donderdag 22 januari 2015

Illegale goudzoekers niet van plan IAmGold's Roma-goudput te verlaten

Verwijdering goudzoekers laat maar op zich wachten....


IAmGold verontwaardigd over gang van zaken


Honderden illegale goudzoekers weigeren te vertrekken uit het mijnbouwgebied van de Canadese goudmijnmultinational IAmGold. De goudzoekers, uit onder meer het nabijgelegen dorp Nieuw Koffiekamp, negeren afspraken. Rosebel Gold Mines, het dochterbedrijf van IAmGold, is ten einde raad, aldus de Ware Tijd vandaag, donderdag 22 januari 2015.

De goudzoekers gaan er niet alleen met goud vandoor, ze gaan ook onverantwoordelijk te werk. Het kleinschalig mijnen in de zogenaamde Romapit is levensgevaarlijk. Aanmaningen leveren niets op.

'Dit is echt vervelend, de mannen gaan maar niet weg, terwijl wij het gebied nodig hebben. De inkomsten uit de Romapit zullen minder worden, waardoor ook de staat minder zal verdienen', zegt managementlid Sharmila Jadnanansingh.

Van de kant van de overheid wordt nog steeds weinig actie gemerkt. De goudzoekers hadden eerder afgesproken, dat ze zouden vertrekken als ze ergens anders mogen mijnen. Hoewel dit intussen in orde zou zijn gemaakt, blijven ze werken in de Roma-goudput.

De Commissie Ordening Goudsector wil wel optreden, maar kan het niet op eigen houtje. 'De opdracht moet nog van de leiding van de staat komen', zegt voorzitter Gerold Dompig van het Managementteam van de commissie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten